Leerlingenvervoer: veilig en betrouwbaar naar school

Leerlingenvervoer is een belangrijke dienstverlening voor ouders en scholen, omdat het zorgt voor veilig en betrouwbaar vervoer van kinderen naar school en naar de opvang na schooltijd. Hieronder worden de voordelen van leerlingenvervoer besproken en de manier waarop ouders betrokken blijven bij het vervoer van hun kind.

Voordelen van leerlingenvervoer:

 • Leerlingen/kinderen worden veilig en op tijd naar school en opvang gebracht
 • Ouders kunnen gerust zijn over de veiligheid van hun kinderen tijdens de rit naar school of de opvang
 • Het vermindert verkeersopstoppingen en bevordert de verkeersveiligheid rond scholen
 • Het biedt kinderen met beperkingen en/of speciale behoeften de mogelijkheid om naar school te gaan en deel te nemen aan het reguliere onderwijs
 • Het kan de stress van ouders verminderen die anders hun kinderen naar school zouden moeten brengen en ophalen

De ouders van de leerlingen blijven betrokken bij het vervoer:

 • U hoeft niet naar en van de bushalte of het station te lopen
 • Er is een duidelijke communicatie over de ritten met de chauffeurs
 • Ouders hebben de mogelijkheid om de ritten online te volgen via een ritagenda
 • Het is gemakkelijk voor ouders om contact op te nemen met de chauffeur als ze vragen hebben of als er vertragingen zijn
 • De chauffeurs hebben allen een goede opleiding en een kunnen een bewijs van goed gedrag overleggen.

De voortgang van de ritten kan door de ouders worden gevolgd:

 • Ouders hebben toegang tot een online ritagenda waarin de tijden van de ritten staan
 • Via de ritagenda kan worden gezien welk voertuig de rit uitvoert
 • De ouders hebben de mogelijkheid om de locatie van het voertuig in real-time te volgen

In conclusie, leerlingenvervoer is een belangrijke dienstverlening die ouders en scholen in staat stelt om kinderen veilig en betrouwbaar naar school en opvang te brengen. Door goede communicatie en transparantie worden de ouders van de leerlingen ontzorgd en kunnen de voortgang van de ritten volgen.

Veilig taxivervoer

Uw veiligheid staat bij ons voorop. Wij zetten uitsluitend goed opgeleide, ervaren chauffeurs in en ons wagenpark wordt uitstekend onderhouden. Bovendien zijn al onze taxi’s taxi verzekerd.

Groot wagenpark

Wij hebben een omvangrijk en divers wagenpark. Dat stelt ons in staat om aan alle vervoersbehoeften te voldoen.

Vakbekwaam

Al onze chauffeurs zijn vakbekwaam en hebben ervaring met het vervoeren van patiënten. Indien gewenst begeleiden wij onze ziekenvervoersklanten tot aan de wachtkamer in het ziekenhuis en tot aan de voordeur.

Kwaliteit

Wij beschikken over een taxi-kwaliteitskeurmerk, afgegeven door de gemeente. Dat is te herkennen aan het unieke logo van de gemeente dat wij op het dakbord voeren. Het dakbord heeft ook een eigen uniek nummer. Zo kunt u altijd achterhalen door welke taxi u vervoerd bent.

Facturen

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om op rekening te rijden. U ontvangt van ons aan het einde van elke maand een gespecificeerde factuur die u dan achteraf kunt declareren.

Punctueel

Klanten die bij ons een rit besteld hebben, ontvangen een ritbevestiging met een unieke link. Door op deze link te klikken, kunnen zij het voertuig volgen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De kosten van een taxirit hangt af van de afstand en de hoeveelheid personen die u wilt vervoeren. Hoe verder uw bestemming weg is hoe meer kosten er worden gemaakt op brandstofgebied, maar ook bijvoorbeeld voor het uurloon van de chauffeur.
Het is echter wel belangrijk om te weten dat hoe verder uw bestemming weg is, hoe voordeliger de kilometerprijs dan uitvalt.

In de reserveertool Reserveer online kunt u gemakkelijk berekenen wat de rit gaat kosten en uw reis plannen. Hierdoor komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en daarom willen wij graag nogmaals benadrukken dat met meer afstand het kilometertarief voordeliger wordt.

Via deze link, van de rijksoverheid, kunt u zelf nakijken wat het maximale starttarief is van een taxi en de maximale kilometerprijs.

De online reserveer is gemakkelijk op de website te vinden. De tool laat zichzelf gemakkelijk invullen, maar toch hebben we hiervoor een korte instructie opgesteld:

     • Vertrek: vul allereerst de locatie in waar u wilt worden opgehaald. Let op, de tool luistert nauw en u moet een huisnummer invullen. Klik verder als U wilt reserveren.
     • Bestemming: vul nu de bestemming van de taxirit in. U kunt hier kiezen voor een adres, luchthaven of een NS-station.
     • Details: de datum en tijd volgen erna en de keuze voor het voertuig en de hoeveelheid personen. Zie hiervoor ook vraag 1.
      Als betaalwijze kan er ‘contant’, dus in de taxi afrekenen en ‘online’, dus vooraf afrekenen worden gekozen.
      NB: voor een behoorlijke rit buiten onze standplaats Eindhoven geven wij de voorkeur aan vooraf (een gedeelte) te betalen.
     • Bereken ritprijs: druk op de knop om de ritprijs te berekenen. De prijs staat vast.
     • Vul uw gegevens vervolgens in. Naam, telefoonnummer en e-mailadres zijn verplicht.
     • Reserveer de rit.
     • Een bevestiging wordt gevraagd na het aanklikken en u wordt doorgeleid naar een nieuwe pagina om nogmaals te bevestigen. Er is dan een mail gestuurd naar uw opgegeven mailadres om uw rit te valideren.
     • Na validering wordt de reservering actief en krijgt u een aanvraagnummer. De mail is bewijs van de aanvraag en de overeengekomen ritprijs.

Ons wagenpark bestaat uit de volgende voertuigen:

     • Volkswagen Touran (stationwagon): max. vier personen; stationwagen
     • Volkswagen Sharan (MPV): max. 6 personen

Let op: kleine bagageruimte. Kies bij veel bagage, zoals een luchthavenrit voor de Mercedes Vito.

     • Mercedes Vito (extra long): max. 8 personen
     • Mercedes Sprinter(extra long): max. 8 personen

Mocht u een grotere groep willen vervoeren, neem dan van te voren even contact met ons op. Grote groepen zijn voor ons geen enkel probleem, want we bezitten namelijk zelfs een touringcar.

Een laatste optie is om te reserveren voor Businessclass/VIP-vervoer. U wordt dan opgepikt in een prachtige limousine voorzien met alle gemakken om uw reis zo prettig mogelijk te maken. Denk hierbij aan 5G-internet, een koffieapparaat, minibar, afscheiding tussen uw chauffeur en u.

Wij begrijpen dat u voorbereid op reis wil en benieuwd bent of al uw koffers mee kunnen.

Hieronder een kort overzicht van onze voertuigen en de hoeveelheid liters bagageruimte.
1 Volkswagen Touran: 633-743 liter: 4 grote koffers
2 Volkswagen Sharan: 711 – 955 liter: 4 stuks handbagage
3 Mercedes Vito: 1410 liter*: 8 grote koffers en 4 stuks handbagage

*Afhankelijk van de hoeveelheid passagiers dat er mee wordt vervoerd in de Vito. Meer passagiers betekent dat de achterbanken ook gevuld zijn, daardoor is er beduidend minder bagageruimte.

Om een beeld te krijgen hanteren wij de vuistregel dat bij een inhoud van 400 liter twee stuks handbagage mee kan en een kinderwagen óf twee grote koffers. In de Touran zullen dus minimaal drie grote koffers en zeker twee grote koffers en een kinderwagen passen.

Mocht u zich zorgen maken over dat u wel genoeg ruimte heeft voor uw bagage, neem dan van te voren contact met ons op. Wij helpen u dan met uw vraag.

Na reservering krijgt u direct een overzichtelijke bevestiging via de opgegeven mail. In de mail kunt u het reserveringsnummer en het telefoonnummer nogmaals van ons vinden, met de opgegeven locatie van ophalen en de eindbestemming.
Dringend advies om de email te bewaren en aan de chauffeur te tonen als bewijs voor de overeengekomen ritprijs.