Taxi Brussel Charleroi Airport

Taxi nodig naar en/of naar de Brussel Charleroi Airport? Vul dan bij vertrekadres of aankomstadres de naam van de luchthaven in (Brussel Charleroi Airport), vervolgens de datum, tijd en het aantal passagiers om de ritprijs te berekenen. Ontvang de bevestiging per mail of sms.

Ritprijs/Online boeken

Taxi Brussel Charleroi Airport

Iets ten noorden van Charleroi en 46 kilometer vanaf Brussel ligt het tweede vliegveld van België, Brussel Charleroi Airport. Dit vliegveld is ook bekend onder de namen Brussels South Charleroi Airport, Luchthaven van Gosselies en in het Frans Aéroport de Charleroi Bruxelles-Sud.

Lange tijd was dit het enige vliegveld op het vasteland vanwaar het populaire Ryanair vertrok.

Inclusief koffers en tassen

Steeds vaker horen we dat er taxibedrijven zijn die extra kosten voor bagage in rekening brengen. Daar doen wij niet aan mee. Wij maken op voorhand een prijsafspraak met u en zolang alles in de taxi past, vinden wij tassen en koffers geen probleem.

Taxi

Taxi Brussel Charleroi Airport voor uw vervoer van en naar de luchthaven

Reist u vanuit de regio Eindhoven naar Brussel Charleroi Airport voor het vertrek naar uw vakantie- of andere bestemming? Dan kunt u daarvoor gebruik maken van de diensten van Pretaxi. Wij vervoeren u dan op een rustige comfortabele wijze per luxe taxi naar het vliegveld.

Wie gebruik maakt van onze diensten, komt niet alleen uitgerust op de plaats van bestemming aan, maar kan zich ook verheugen op de volgende voordelen:

 • Niet zelf sjouwen met tassen en koffers
 • Niet onnodig lang wachten tot de taxi arriveert, maar goede afspraken
 • Profiteren van voordelige tarieven
 • Altijd verzekerd van een ervaren chauffeur

Onze chauffeur haalt u stipt op tijd op. Het kan voorkomen dat de chauffeur aan de vroege kant arriveert, omdat hij zeker van een tijdige aankomst wilde zijn. Laat u zich hierdoor niet onnodig haasten, maar maak rustig af waar u mee bezig was.

Wegomleidingen, verkeersopstoppingen of andere tijdrovende obstakels onderweg hebben geen invloed op de afgesproken prijs. Doordat wij altijd met een marge voor oponthoud werken, hoeft u zich in geval van onverwacht oponthoud geen zorgen te maken of u wel op tijd komt.

De chauffeur brengt u tot aan de vertrekhal en helpt u met het uitladen van de tassen en koffers. U kunt vervolgens op uw gemak inchecken en heeft zelfs nog tijd voor een kopje koffie. Zo gaat u prettig en ontspannen op reis.

Wij hanteren vaste lage tarieven voor vervoer van en naar het vliegveld.

Vervoer terug van Brussel Charleroi Airport

U kunt bij ons ook vooraf de terugreis van het vliegveld naar huis bespreken. Doordat veel vluchten ’s nachts, ’s avonds laat of ’s morgens vroeg terugkomen, is het een fijn idee dat u niet met uw reisgezelschap en alle bagage op zoek hoeft naar een taxi, bus of trein.

Wij zorgen ervoor dat wanneer u door de douane komt, de taxi al klaar staat. Om er zeker van te zijn dat we er op tijd voor u zijn, monitoren wij de vluchten van onze klanten. Komt u dus eerder of later aan, dan zijn wij daar al van op de hoogte.

Informatie over Brussel-Charleroi Airport

 • Naam: Brussels South Charleroi Airport / Brussel-Charleroi Airport
 • Adres: Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi
 • Openingstijden terminal: 24 uur per dag
 • Eigenaar: Regering van Wallonië

Vergeet niet om de terugreis ook goed te regelen, reserveer op tijd

Laat de reis van het vliegveld terug naar huis niet op zijn beloop. Niets is vervelender dan midden in de nacht, of ’s morgens vroeg op een vliegveld aan te komen en op zoek naar vervoer naar huis te moeten gaan.

Natuurlijk kunt u ons ook bellen op het moment dat u geland bent, maar dan staat u nodeloos te wachten na een vermoeiende reis. Neem het zekere voor het onzekere en bespreek de rit terug naar huis nog voordat u vertrekt.

Informeer naar de mogelijkheden en onze concurrerende tarieven

Bij Pretaxi weet u vooraf altijd waar u aan toe bent. Voor ritten vanuit de regio Eindhoven naar nabije luchthavens hanteren wij altijd vaste lage tarieven. Deze tarieven worden altijd gehandhaafd, ook tijdens onregelmatige uren en zon- en feestdagen.

Voor wie met meer dan 8 personen op pad gaat, maken wij graag een geheel vrijblijvende offerte waarin alle wensen worden meegenomen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen (FAQ)

De kosten van een taxirit hangt af van de afstand en de hoeveelheid personen die u wilt vervoeren. Hoe verder uw bestemming weg is hoe meer kosten er worden gemaakt op brandstofgebied, maar ook bijvoorbeeld voor het uurloon van de chauffeur.
Het is echter wel belangrijk om te weten dat hoe verder uw bestemming weg is, hoe voordeliger de kilometerprijs dan uitvalt.

In de reserveertool Reserveer online kunt u gemakkelijk berekenen wat de rit gaat kosten en uw reis plannen. Hierdoor komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en daarom willen wij graag nogmaals benadrukken dat met meer afstand het kilometertarief voordeliger wordt.

Via deze link, van de rijksoverheid, kunt u zelf nakijken wat het maximale starttarief is van een taxi en de maximale kilometerprijs.

De online reserveer is gemakkelijk op de website te vinden. De tool laat zichzelf gemakkelijk invullen, maar toch hebben we hiervoor een korte instructie opgesteld:

 • Vertrek: vul allereerst de locatie in waar u wilt worden opgehaald. Let op, de tool luistert nauw en u moet een huisnummer invullen. Klik verder als U wilt reserveren.
 • Bestemming: vul nu de bestemming van de taxirit in. U kunt hier kiezen voor een adres, luchthaven of een NS-station.
 • Details: de datum en tijd volgen erna en de keuze voor het voertuig en de hoeveelheid personen. Zie hiervoor ook vraag 1.
  Als betaalwijze kan er ‘contant’, dus in de taxi afrekenen en ‘online’, dus vooraf afrekenen worden gekozen.
  NB: voor een behoorlijke rit buiten onze standplaats Eindhoven geven wij de voorkeur aan vooraf (een gedeelte) te betalen.
 • Bereken ritprijs: druk op de knop om de ritprijs te berekenen. De prijs staat vast.
 • Vul uw gegevens vervolgens in. Naam, telefoonnummer en e-mailadres zijn verplicht.
 • Reserveer de rit.
 • Een bevestiging wordt gevraagd na het aanklikken en u wordt doorgeleid naar een nieuwe pagina om nogmaals te bevestigen. Er is dan een mail gestuurd naar uw opgegeven mailadres om uw rit te valideren.
 • Na validering wordt de reservering actief en krijgt u een aanvraagnummer. De mail is bewijs van de aanvraag en de overeengekomen ritprijs.

Ons wagenpark bestaat uit de volgende voertuigen:

 • Volkswagen Touran (stationwagon): max. vier personen; stationwagen
 • Volkswagen Sharan (MPV): max. 6 personen

Let op: kleine bagageruimte. Kies bij veel bagage, zoals een luchthavenrit voor de Mercedes Vito.

 • Mercedes Vito (extra long): max. 8 personen
 • Mercedes Sprinter(extra long): max. 8 personen

Mocht u een grotere groep willen vervoeren, neem dan van te voren even contact met ons op. Grote groepen zijn voor ons geen enkel probleem, want we bezitten namelijk zelfs een touringcar.

Een laatste optie is om te reserveren voor Businessclass/VIP-vervoer. U wordt dan opgepikt in een prachtige limousine voorzien met alle gemakken om uw reis zo prettig mogelijk te maken. Denk hierbij aan 5G-internet, een koffieapparaat, minibar, afscheiding tussen uw chauffeur en u.

Wij begrijpen dat u voorbereid op reis wil en benieuwd bent of al uw koffers mee kunnen.

Hieronder een kort overzicht van onze voertuigen en de hoeveelheid liters bagageruimte.
1 Volkswagen Touran: 633-743 liter: 4 grote koffers
2 Volkswagen Sharan: 711 – 955 liter: 4 stuks handbagage
3 Mercedes Vito: 1410 liter*: 8 grote koffers en 4 stuks handbagage

*Afhankelijk van de hoeveelheid passagiers dat er mee wordt vervoerd in de Vito. Meer passagiers betekent dat de achterbanken ook gevuld zijn, daardoor is er beduidend minder bagageruimte.

Om een beeld te krijgen hanteren wij de vuistregel dat bij een inhoud van 400 liter twee stuks handbagage mee kan en een kinderwagen óf twee grote koffers. In de Touran zullen dus minimaal drie grote koffers en zeker twee grote koffers en een kinderwagen passen.

Mocht u zich zorgen maken over dat u wel genoeg ruimte heeft voor uw bagage, neem dan van te voren contact met ons op. Wij helpen u dan met uw vraag.

Na reservering krijgt u direct een overzichtelijke bevestiging via de opgegeven mail. In de mail kunt u het reserveringsnummer en het telefoonnummer nogmaals van ons vinden, met de opgegeven locatie van ophalen en de eindbestemming.
Dringend advies om de email te bewaren en aan de chauffeur te tonen als bewijs voor de overeengekomen ritprijs.